Jezte červenou
Červené ovoce i zelenina jsou dodávkou zdraví a síly. A skrývají se v nich další poklady.
Jahody pro dobré nervy - uklidní podrážděnost a náladovost. Zkrášlí vlasy a pokožku,pročistí tělo, vynikajícím posílením jsou při horečce.
Ředkvičky chrání zevnitř - zabíjejí bakterie a plísně v našem trávení, tím zmírňují průjmy nebo nadýmání, zlepšují stravitelnost těžkých jídel.
Červená řepa nás postaví na nohy - uklidní nervy, posílí při rekonvalescenci kombinaci vitamínů a minerálů, pomáhá při chudokrevnosti, zlepší pokožku, posílí imunitu. Působí na slabý žaludek, na posílení pro studenty a všechny, kdo "pracují hlavou."
Maliny zastaví cholesterol - odbourávají cholesterol, pomohou proti chudokrevnosti, udržují pevné kosti. Jsou sice o něco slabší, ale zato lahodnou obdobou acylpirinu. Prospějí při otocích, které dovedou odvádět.
Rajčata proti stárnutí - chrání kůži proti škodlivým vlivům sluníčka a udržují ji mladistvější, mají podivuhodné schopnosti bránit vzniku rakoviny, udržují srdce zdravé, pomáhají při výbušnosti a náladovosti.
Třešně pomůžou zhubnout - postarají se, aby tělo využilo méně tuků, třeba v třešňových knedlících přelitých rozpuštěným máslem, snižují krevní tlak, mezi ovocem jsou unikátním zdrojem jódu. Nechutnají vám ryby? Zavařte si třešně! Jsou i na posílení krve, což nám dodá energii.
Jablka očistí zevnitř - odvádějí ze střev škodliviny, vážou na sebe tuk, čímž snižují cholesterol a brání tloustnutí. Podušené jsou dobré při průjmu.
Paprika pro srdce - oprašuje a čistí cévy a hýčká srdíčko, aby nám nehrozila mrtvice či infarkt, posiluje ve chřipkovém období. Působí na podrážděná játra při stresu a přetížení, proti horkokrevnosti i stěhovavých bolestí na hrudi a v břiše.