Co se skrývá v ovoci a zelenině
ANANAS - obsahuje téměř všechny důležité vitamíny a 16 druhů minerálů. Čerstvý ovlivňuje pozitivně trávení a prokrvování a může mít vliv i na regulační systém. Enzym bromelain pomáhá proti akutním i chronickým zánětům.
BANÁNY - obsahují minerály, které tělo nezbytně potřebuje, například vápník či hořčík, které pozitivně ovlivňují tlak krve. Jsou i zdrojem vitamínu B6 posilující nervy a dokáže zlepšit schopnost organizmu bránit proti stresu.
JABLKA - svým obsahem pektinu pozitivně ovlivňují trávení a snižují hladinu cholesterolu. Preventivně působí proti střevním potížím a chrání cévy před kornatěním.
MELOUN - je plný vitamínů, červeného barviva betakarotenu, kyseliny listové a železa. Má odvodňující účinky a pomáhá při potížích ledvin a močového ústrojí. Posiluje kosti a obnovuje buňky.
TŘEŠNĚ - jsou bohatým zdrojem antokyanů (červeného barviva), které posilují tkáň a brání zánětům (např. revmatu) a pomáhá při parodontóze. Kyselina salicyová zmírňuje bolesti a snižuje horečku. Pouhých 20 kusů třešní nahradí tabletu proti bolesti.
VÍNO HROZNO - je zdrojem vitamínu C a B a stopového prvku manganu. Ten chrání proti osteoporóze. Látky zvané polyfenoly, které jsou hlavně ve slupce a v jádrech, zlepšují tok krve a chrání tak i krevní oběh a srdce. Čerstvá šťáva z červených hroznů působí proti rakovině
KVĚTÁK - je nízkokalorický, neobsahuje tuk. Je v něm hodně vitamínů, hlavně C, B12 a B5, E a draslík ,zinek a fluor, minerálů, stopových prvků a kyselina listová. Je vhodný při ledvinových potížích, podporuje růst a obnovu buněk, pomáhá při tvorbě střevní sliznice, má dobrý vliv na nemoci močového měchýře a tlustého střeva, snižuje krevní tlak, posiluje imunitu, působí proti infekcím a kornatění cév.
BRUSINKY - proč je dobré je jíst - posilují imunitu, zahánějí chuť k jídlu, hlavně na sladké, obsahují vitamín C, tudíž bojují proti chřipce a nachlazení, jsou přírodním antibiotikem,snižují hladinu cholesterolu v krvi a jsou prevencí před vznikem žaludečních vředů.